Şanlıurfalı kız öğrencinin örnek başarısı

YGS 4-YGS 3 puan türünde Türkiye genelinde 494 puan alan Rukiye Yeşiltepe, Şanlıurfa il birincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfalı kız öğrencinin örnek başarısı

YGS 4-YGS 3 puan türünde Türkiye genelinde 494 puan alan Rukiye Yeşiltepe, Şanlıurfa il birincisi oldu. Milli eğitim Müdürü Metin İlci Öğrenciye Ödül verdi. Orhangazi Lisesi'nin ve Şanlıurfa'nın gururu olan öğrencinin bu başarısını duyan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, zor şartlarda başarıyı yakalayan öğrenciye ödül vererek, sevincine ortak oldu.

Derece yapan Rukiye Yeşiltepe adlı öğrenciyi makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Okullarımız her yıl yüz binlerce öğrenciyi hayalleri ile buluşturarak Türkiye'nin en güzel üniversitelerine gönderme başarısını göstermektedir. Disiplinli ve planlı ders çalışma takibi, soru çözüm ofisleri, yatılı programlar, kariyer günleri, üniversite gezileri düzenleyerek öğrencilerimizi okullarımız sınava hazırladı. Öğretmeniyle, idarecilerimizle, velilerimizle hep beraber müşterek bir çalışmanın sonunda bu başarı yakalamıştır. 2013-LYS sınavında başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, Türkiye'nin en güzel üniversitelerini kazanmaları temenni ediyorum" dedi.

İlci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de derece yapan kızımız Rukiye Yeşiltepe'nin diğer dört kız kardeşlerinin de okul okuduklarını, çok başarılı olduklarını duydum. Bu da ayrı bir mutluluk benim için. Ailesinin imkanı dar olmasına rağmen Rukiye Yeşiltepe, başarıya imza atarak bölgemizin diğer kız çocuklarına da örnek olmuştur. Bu açıdan tekrar tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen başta aileleri olmak üzere Şanlıurfa'nın tüm fedakar öğretmen ve idarecilerimi kutluyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şanlıurfa LYS il birincisi olan Rukiye Yeşiltepe'yi altınla ödüllendirerek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber